Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، سید عبدالله میرابراهیمی روز سه‌شنبه در حاشیه بازدید اصحاب رسانه از مجتمع فرآوری و پردازش پسماند البرز اظهار داشت: ۹۰ تن زباله تولیدی در قم روزانه به دلیل ارزش اقتصادی روزافزون آن‌ها توسط زباله گردهای غیررسمی و همچنین پیمانکاران رسمی شهرداری تفکیک و به سایت البرز منتقل نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه سال گذشته به‌صورت متوسط روزانه ۶۰۳ تن زباله به سایت البرز منتقل‌شده است، اضافه کرد: طی چهار سال گذشته، هر سال بین دو تا ۴ درصد تولید زباله در قم کاهش‌یافته که یکی از عوامل مهم آن افزایش ارزش اقتصادی زباله و تفکیک آن توسط زباله گردها در کنار اصلاح رفتار مردم در تفکیک از مبدأ بوده است.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم با تاکید بر اینکه از ۶۰۳ تن زباله منتقل‌شده به سایت البرز ۳۰۰ تن وارد بخش پردازش می‌شود، افزود: از این بین ۱۰ درصد زباله‌ها مجدداً مورد تفکیک قرار می‌گیرد که ۹ درصد از آن‌ها را انواع پلاستیک تشکیل می‌دهد.

وی ادامه داد: ۲۰ درصد زباله و پسماند تولیدشده در قم را انواع مواد پلاستیکی و نایلونی تشکیل می‌دهد؛ همچنین هم‌اکنون ۳۰۰ تن زباله روزانه در قم دفن می‌شود که با راه‌اندازی خط جدید پردازش در سایت البرز از دفن آن‌ها جلوگیری به عمل خواهد آمد.

میرابراهیمی با بیان اینکه از مجموع زباله‌های روزانه منتقل‌شده به سایت البرز ۱۰ درصد از آن‌ها ارزش اقتصادی داشته که ۹ درصد از آن را انواع پلاستیک شامل می‌شود، ابراز کرد: ۵۰ درصد زباله‌های تولیدی در قم پسماند خوراکی و ارگانیک بوده که تبدیل به کود کمپوست می‌شوند.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم عنوان کرد: روزانه ۳۰ تا ۴۰ تن کود کمپوست در سایت البرز قم تولید می‌شود که با راه‌اندازی خط جدید پیش‌بینی تولید روزانه ۷۰ تن کود می‌رود.

وی با اشاره به اینکه ۴۰ درصد زباله تولیدی در قم ارزش حرارتی داشته که می‌تواند در تولید انرژی و مواد پایه نفتی مورد استفاده قرار بگیرد، گفت: هم‌اکنون طرح مطالعاتی این مساله در حال انجام بوده که با نهایی شدن آن تا پایان شهریورماه سال جاری دفن زباله در قم به کمتر از ۱۰ درصد و نزدیک به صفر خواهد رسید.

میرابراهیمی با اشاره به فعالیت حدود ۳۰۰ گاراژ و انبار غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری زباله با گردش مالی بسیار بالا، عنوان کرد: این مراکز طی سالهای گذشته به یکی از آسیب‌های شهر قم در حوزه مدیریت شهری، مباحث فرهنگی و امنیتی تبدیل‌شده است.

وی با تاکید بر تخلیه غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی در ورودی‌های شهر، ادامه داد: روزانه ۵ تا ۶ هزار تن پسماند و نخاله ساختمانی در قم تولید و در چهار سایت ویژه دپو می‌شود که این قبیل از پسماندها به دلیل عدم تقاضا در جامعه و ارزش اقتصادی خاص جذابیتی جهت تفکیک و بازآفرینی ندارد.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم اذعان کرد: روزانه همچنین ۵ تا ۶ تن زباله عفونی در قم تولید و بی خطرسازی و در لایه‌های آهکی دفن می‌شود که ۵۰ درصد از آن مربوط به درمانگاه‌ها و مطب‌ها و ۵۰ درصد نیز شامل بیمارستان‌های بزرگ شهر قم می‌شود.

میرابراهیمی با بیان اینکه سایت البرز در زمینی به مساحت ۲۰۰ هکتار بزرگ‌ترین مرکز مدیریت پسماند قم است، گفت: طبق پیش‌بینی‌های انجام و با راه‌اندازی خط جدید پردازش، دفن زباله در قم تا پایان شهریورماه به صفر نزدیک خواهد شد.

انتهای پیام/78023

منبع: فارس

کلیدواژه: شهرداری قم پسماند در قم پسماندهای شهری قم سایت البرز قم مدیریت پسماند سایت البرز ارزش اقتصادی زباله در قم درصد زباله شهرداری قم درصد از آن تن زباله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۸۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشان «همیار بازیافت» در کرمان رونمایی شد

همزمان با روز جهانی کار و کارگر و با حضور شهردار، رئیس کمیسیون هوشمندسازی و شفافیت شورای شهر و مدیرکل آموزش و پرورش استان، نشان «همیار بازیافت» رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان و به نقل از روابط عمومی شهرداری کرمان، آیین رونمایی از نشان «همیار بازیافت» امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ با حضور مدیرکل آموزش و پرورش استان، معاون خدمات‌شهری شهردار، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری و مسئولان اداره‌کل محیط‌زیست استان در دبستان دخترانه «شهدای ۷» کرمان برگزار شد،.

محسن تویسرکانی شهردار کرمان در این مراسم با تشکر از همکاری آموزش و پرورش و معلمان مدرسه در طرح فرهنگ‌سازی شهرداری در حوزه بازیافت زباله، روز معلم را تبریک گفت و یاد و خاطره شهید مطهری را گرامی داشت.

وی با بیان اینکه در این روز لازم است از شهیدان مدافع وطن و حرم یاد کنیم، امنیت کشور را مدیون فداکاری شهیدان دانست و اظهار کرد: طرح «همیار بازیافت» با هدف ترویج فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ از سال گذشته در شهر کرمان اجرایی شده و در سال‌جاری نیز ادامه دارد.

در ادامه رضا رضایی مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان به طرح خوب شهرداری در راستای فرهنگ‌سازی تفکیک زباله از مبدأ اشاره کرد و از دانش‌آموزان خواست با همکاری والدین در طرح تفکیک زباله از مبدأ و جداسازی زباله‌های خشک از تر با هدف ایجاد شهری تمیز و زیبا، با شهرداری همکاری کنند.

وی با تشکر از شهرداری برای اجرای طرح «همیار بازیافت» و اجرای نمایش عروسکی «دایی‌دانا به مدرسه می‌رود» با بیان اینکه وظیفه داریم شهروندانی قانونمند تربیت کنیم، گفت: بسیاری از طرح‌ها، مستلزم سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش و پرورش است و نیاز است همه نهادهای فرهنگی از ظرفیت آموزش و پرورش برای طرح‌ها و برنامه‌های خود استفاده کنند.

محمود ایرانمنش معاون خدمات‌شهری شهردار کرمان نیز با تبریک روز بزرگداشت مقام معلم، با بیان اینکه برای ترویج فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ، راه‌های زیادی رفتیم، گفت: برای رسیدن به هدف نهایی به دستور شهردار کرمان این اقدام را از مدرسه شروع کردیم و نتیجه هم گرفتیم.

وی با بیان اینکه سازمان مدیدیت پسماند شهرداری کرمان از سال گذشته اجرای نمایش عروسکی «دایی‌دانا به مدرسه می‌رود» را در دستور کار قرار داده است، افزود: امسال نیز طرح شروع شده و مدرسه به مدرسه آموزش‌های لازم به دانش‌آموزان داده می‌شود و تاکنون حدود ۷۰۰۰ دانش‌آموز آموزش‌های لازم را در این زمینه فرا گرفته‌اند.

معاون خدمات شهری شهردار کرمان وجود زباله‌گردها را دلیلی بر عدم اجرای تفکیک زباله از مبدأ اعلام کرد و گفت: شهروندان می‌توانند از سه طریق نسبت به تفکیک زباله‌ها و تحویل پسماندهای خشک اقدام کنند.

وی از وجود ۲۲ کلبه بازیافت در ۲۱ ناحیه شهر کرمان خبر داد و افزود: شهروندان می‌توانند از طریق نرم‌افزار «کرمون من»، تلفن گویای ۱۳۷ بو نصب نرا افزار «شمیز» با شهرداری در تماس باشند و پسماندهای خشک را تحویل دهند.

به گزارش ایمنا، در مراسم رونمایی از نشان «همیار بازیافت» که با اجرای نمایش عروسکی «دایی‌دانا به مدرسه می‌رود» همراه بود، به مناسبت هفته بزرگداشت مقام معلم، از معلمان مدرسه دخترانه «شهدای ۷»، با اهدای گل قدردانی شد و دانش‌آموزان مقطع ابتدایی فعال که در طرح ترویج فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ مشارکت کردند، با اعطای نشان «همیار بازیافت» مورد تشویق قرار گرفتند.

کد خبر 749525

دیگر خبرها

  • عدم وجود سایت مدیریت پسماند ویژه در شهرک‌های صنعتی
  • کاهش ۵ تنی پسماند روزانه اسالم با تفکیک از مبدا
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است/ ضرورت کاهش زباله سوزی
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد
  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • برنامه ریزی برای تولید سوخت حاصل از زباله در شهر تبریز
  • از لزوم جدیت در تفکیک زباله، تا سهم فاضلاب خانگی در آلودگی رودخانه های رشت
  • نشان «همیار بازیافت» در کرمان رونمایی شد
  • هر ثانیه ۲۰ کیلو گرم پسماند در مشهد تولید می‌شود